Jízda veteránů pod Ještědem 2024 úspěšně za námi!

Jedna velká nádhera! V sobotu, dne 25.května 2024 úspěšně proběhla naše Jízda veteránů pod Ještědem, která přilákala spoustu diváků přímo pod sjezdovky Ještědu na centrální parkoviště, kteří mohli obdivovat na sedmdesát historických vozidel.

Už brzy ráno se začala sjíždět historická vozidla a jejich nedočkaví majitelé a ihned bylo vidět, že se všichni po dlouhé zimě těšili na první akci. Do samotné Jízdy odstartovalo celkem 60 vozidel, z toho 56 automobilů a 4 motocykly. Nutno podotknout, že všichni, kteří do jízdy odstartovali, spatřili i cíl.
Hned na úvod čekala každou posádku první dovednostní aktivita v podobě přejetí 1,5m prkna koly na spolujezdcově straně. Pak už vozidla vyrazila na trať přejezdem přes sedlo Ještědu po krásném, novém asfaltu. Po cestě jsme se posádek zeptali na pár technických věcí k jejich vozům (vyzkoušeli tak jejich znalost – to milujeme! ), než dorazili na zastávku v Beranově pivovaru v Trávníčku. Čekání na vykonání dalšího úkolu v podobě teoretického testu si někteří zkrátili návštěvou letního výčepu a mohli tak obdivovat krásu renovovaného hostince. V druhé polovině tratě na účastníky čekal přejezd Záskalím, ještě několik samokontrol a následně těsně před cílem oblíbená setinová měřená vložka. Účastníci museli absolvovat definovanou trať na ploše parkoviště za přesně daný čas na setinu přesně. Vítězem této setinové vložky se stal stálý účastník Jízdy veteránů, pan Pavel Pelech s vozidlem Citroen 2CV, který dosáhl celkové časové odchylky pouze 0,160s.

Celkovým vítězem Jízdy veteránů se v kategorii motocyklů stal Ivo Zbránek a v kategorii automobilů Tomáš Lhoták. Vždy tři nejlepší z dané kategorie dostali hodnotné dary pro motoristy od partnera MKservis a Autodoprava Ondřej Zlámal, dárkové vouchery od Ski Ještěd a AutoAtelier Liberec.
Každý účastník Jízdy veteránů dostal slevové vouchery na lanovku na Ještěd, drobné dárky od pořadatele a nealkoholické pivo Šofér od Beranova pivovaru.

Závěrem krásného (a navzdory špatné předpovědi) a prosluněného dne nás všechny opět provedla Kapela Aura z Liberce, která svým téměř dvouhodinovým vystoupením obohatila dojezdy posledních účastníků vyhlašování vítězů.

Chtěli bychom tímto poděkovat všem našim partnerům v čele s Libereckým krajem, který nad akcí převzal záštitu a také všem účastníkům a divákům, že se jim podařilo udělat opět tak krásnou atmosféru naší akce. Motivuje nás to k dalším akcím, které už teď připravujeme.

Pište si tedy do kalendářů 31. srpna 2024, kdy proběhne Setkání Jízdy veteránů (start na Královce v rámci 149. Ferdinand Porsche Festivalu, cíl na parkovišti pod Ještědem) a samozřejmě příští rok opět na konci května!

Článek o Jízdě veteránů od Libereckého deníku: https://liberecky.denik.cz/zpravy_region/liberec-jested-veterany-mustang-jizda-veteranu-2024.html

Fotogalerie: https://eu.zonerama.com/Jizdaveteranu/Album/11509479

Výsledky: https://www.jizdaveteranu.cz/jizda-veteranu-pod-jestedem-2024/vysledky-jizdy-veteranu-pod-jestedem-2024/

2 komentáře: „Jízda veteránů pod Ještědem 2024 úspěšně za námi!“

  1. Libuše Charvátová avatar
    Libuše Charvátová

    Dobrý den, účastnili jsme se květnové akce Jízda veteránů pod Ještědem a chtěla bych se také přihlásit na Setkání Jízdy veteránů. Můžeme přijet 31.8. bez dalšího přihlášení. Děkuji za informaci.
    S přáním hezkého dne Charvátová Libuše

    1. jizda_veteranu avatar

      Setkání Jízdy veteránů jsme již nyní věnovali novou sekci na webu, kde najdete detailnější informace a zároveň online přihlášku, kterou bude nejlepší vyplnit. Infostránka zde: https://www.jizdaveteranu.cz/setkani-jizdy-veteranu/

      Budeme se moc těšit a těší nás Vaše přízeň!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *